Konangan

Rong dina sadurunge ujian semester 1………

Dwi                  :  (Bingung) Duh… Ya apa iki ya? Rong dina maneh ujian. Duh…!

Nanda              :  (Nyamperi Dwi) Wi! Apa’a kowe kok tak delok mulai mau mondar-mandir wae?

Dwi                  : O… alah kowe ta, Nan! Tak kira sapa. Iki lho Nan, aku lagi bingung.

Nanda              :  Bingung apa, Wi?

Dwi                  :  Tapi kowe aja kandha sapa-sapa, ya!

Nanda              :  Ya!

Dwi                  :  Ngene lho, Nan! Rong dina maneh kan ujian semeser siji, aku wedi gak isa. Kowe kan weruh dhewe yen aku jarang sinau, jarang nyatet, ulangan entuk elek terus.

Nanda              :  Ooo….

Iku gampang! Aku kan karo kowe padha. Jarang sinau, jarang nyatet, ulangan entuk elek terus. Aku seh, nduwe rencana mulai mau bengi.

Dwi                  :  Rencana apa??? Rencana apa???

Nanda              :  Ngene, Wi! Ya apa yen awak dhewe nyolong soal ujian ing ruang kepala sekolah?

Dwi                  :  Nanging ya apa, Nan? Resikone kan gedhe, aku wedi konangan.

Nanda              :  Tenang, Wi! Kan aku wes ngomong yen aku wes ngerencanakno rencana iki mulai mau bengi. Rencanane ngene, kesok sore kan guru-guru lan kepala sekolah wis padha mulih, sekolah sepi lan ruang kepala sekolah gak ana kuncine, kan? Nah, awak dhewe mlebu ing ruang kepala sekolah lan langsung nggoleki soale. Ya apa?

Dwi                  :  Tapi….

Nanda              :  Aaaahh… Ayo wes! (ngrangkul Dwi)

Kesok sorene…

Nanda              :  Ayo, Wi! Kowe sing njupuk soale! Aku sing njaga nang jaba.

Dwi                  :  Yo wis…

Nanging yen ana wong liya mlebu utawa ndelok langsung ngomong nang aku yo! Aja mblayu!

Nanda              :  Iya, tenango wae! Wes mlebu geh!

Dwi                  :  (Mlebu ing ruang kepala sekolah lan langsung nggoleki soal ujiane) Aduh! Nang endi, seh???

Sautara ing njaba…

Nanda              :  Wah, ana koran iki! Tak waca, ah!!!

Sautara iku pisan, Pak Ardi mlebu lewat lawang mburi.

Pak Ardi          :  (Mlebu lewat lawang mburi lan ndeleh sapu ing panggonane. Lan ora sengaja ndelok Dwi lagi nggolek sesuatu ing ruangan kepala sekolah lan ndeleng Nanda) Leh, iku kan Dwi muride Bu lida. Sing sijine iku sapa ya? Lek gak salah… iku Nanda! Iya iku Nanda, kanca sak kelase Dwi. Lagi apa ya? (ndeloki Dwi). Ah, ketimbang ketauan mending metu.

Ing ruang kepala sekolah…

Dwi                  :  Leh, iki apa? Iki kan soal ujiane. (njupuk soal ujiane lan langsung ning Nanda). Nan, aku wes entuk soal ujiane iki lho! Leh, malah enak-enakan maca koran.

Nanda              :  Ya, sepurane! Kowe wes entuk soal ujian?

Dwi                  : Iya. Iki lho! (nunjukno soal ujiane) Hebat kan? Tapi, gak ana sing ndelok kan?

Nanda              :  Emmm…

Gak-gak, gak ana kok! Ayo wes awak dhewe cepet metu!

Dwi lan Nanda langsung metu lan mulih. Kesok dinane wektune ujian…

Bu Lida            :  (mlaku tumuju ruang guru)

Pak Ardi          :  Ah, iku Bu Lida. Aku kudu ngomong masalah sing wingi. Bu Lid… (mlaku tumuju Bu Lida).

Bu Lida            :  Ana apa, pak?

Pak Ardi          :  Ngene lho, Bu masalah wingi sore! Kaya biasane kan kulo sore-sore ngresiki halaman sekolah, wektu ndeleh sapu ing ruang guru, kulo ndeleng muride sampeyan iku lho, Bu! Dwi lan Nanda, ta?!

Bu Lida            :  Iya Dwi lan Nanda muride aku. Ngapain arek loro iku ing ruang kepala sekolah?

Pak Ardi          :  Kayake Dwi lan Nanda iku lagi nggoleki sesuatu. Dwi sing nggolek lan Nanda sing njaga. Kayake kaya ngono, Bu!

Bu Lida            :  Iya wes, Pak! Baringene tak kandhakno Bu shintya.

Ing Ruang BK…

Bu Lida            :  Tok… Tok… Tookkk…

Bu Shintya       :  Iya, mlebu!

Bu Lida            :  Bu, mau kulo dikandhani karo Pak Ardi yen Dwi lan Nanda wingi sore ing ruang kepala sekolah nggoleki sesuatu.

Bu Shintya       :  Iya ta, Bu?

Bu Lida            :  Iya.

Bu Shintya       :  Coba celukno Dwi lan Nanda mrene lan kongkong nggawa tase!

Ing ruang ujian…

Bu Lida            :  Dwi lan Nanda diceluk Bu Shintya ing ruang BK.

Dwi                  :  Ana apa, Bu?

Bu Lida            :  Ayo wes. O, iya! Gawa tas kalian!

Dwi+Nanda     : Inggih, Bu!

Ing ruang BK…

Bu Lida            :  Tok… Tok… Tookkk…

Bu Shintya       :  Mlebu!

Bu Lida            :  Bu, iki areke!

Dwi+Nanda     : (mlebu)

Nanda              :  Inggih, Bu. Wonten apa, ya?

Pak Ardi          :  (mlaku ing ngarepe ruang BK)

Bu Shintya       :  Pak Ardi… Pak Ardi… Mreneo!

Dwi                  :  Nan, iki ana apa? (alon)

Nanda              :  Aku pisan gak weruh. (alon)

Pak Ardi          :  Inggih, Bu! (mlaku tumuju ruang BK)

Bu Shintya       :  Pak, apa bener arek loro iki sing wingi sore ing ruang kepala sekolah?

Ardi                  :  (ndeloki wajah Dwi lan Nanda) Iya, Bu! Iya!

Bu Shintya       :  Saiki Bu Shintya takon ning kalian. Wingi kalian ngapain ing ruang kepala sekolah?

Nanda              :  Emmm…

Bu Shintya       :  Pak, coba terangno kedadeyan wingi sore!

Pak Ardi          :  Iya, Bu! Kedadeyane ngene. Wingi sore, wektu kulo ndeleh sapu ing ruang guru, kulo ndeleng Dwi lagi nggoleki sesuatu ing ruang kepala sekolah lan Nanda sing njaga. Kayake seh ngono!

Bu Shintya       :  Apa bener iku?

Dwi                  :  Eh… Eh…

Bu Shintya       :  Bu, coba periksa tase arek loro iki!

Bu Lida            :  (meriksa tas) Bu, iki kan soal ujian dina iki?

Bu Shintya       :  Iya bener.

Bu Lida            : Pancene arek. Wes gak taw ngerjakno PR, jarang nyatet, ulangan entuk elek terus, saiki malah nyolong. Wesss…!!!

Bu Shintya       :  Apa iki?

Dwi                  :  Sadurunge awak dhewe njaluk ngapura, Bu!

Nanda              :  Iya, Bu! Awak dhewe ngelakoni iki amarga wedi gak isa ngerjakno ujian lan mengko entuk nilai ujian sing elek.

Bu Shintya       :  Po’o kok kudu nyolong soal ujian??? Kan iso sinau.

Nanda              :  Emmm…

Bu Shintya       :  Bu, ya apa iki?

Bu Lida            :  Ya apa yen arek loro iki gak oleh melu ujian semester 1, tapi mengko melu ujian susulan lan soale beda.

Bu Shintya       :  Ya wes. Kalian saiki sampe telung dina maneh ora oleh melu ujian lan kalian melu ujian susulan minggu ngarep. Saiki kalian mulih lan ora usah mlebu sampe ujian semester 1 mari. Ojo lali sinau!

Dwi+Nanda     :  Inggih, Bu.

Bu Shintya       :  Sadurunge iku, kalian kudu janji dhisik gak ngulangi maneh tindakan kaya ngene!

Dwi+Nanda     :  Awak dhewe janji gak bakal nyolong soal ujian maneh lan bakal tambah rajin sinau.

Bu Shintya       :  Ya wes. Saiki mulih!

Dwi                  :  Maturnuwun, Bu!

Akhire bocah loro iku sadar lan janji ora bakal ngulangi maneh.

 

Tentang taoefiq27

I'm only usual man
Pos ini dipublikasikan di Drama dan tag . Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s