Kaelokan Gumrojog Banyu

Buah Karya: Dwi Taufiqurrahman

Semilir angin katiup ing sela-selaning gegodongan
Ijone alam ngademake kalbu
Sang bagaskara wis nyinari bumi pertiwi

Gumrojog banyu ceblok saka tebing
ceblok deres dadi lembut kaya sutra
ing kolam warna keijohan
keprungu bak melodi kang endah peni

Tebing sing katon dhuwur
dikancani wit-witan sing kokoh
diiringi suara manuk pating cemruwit nerobos ing kaheningan
nambah kaelokan gumrojog banyu

Dakrasakake ademe gumrojog banyu
rumesep ing sajroning jiwa
krasa lungkrah sedhih karonta-ronta
semilir angin menggelitik awakku
bak maringi isyarat

Kaelokan gumrojog banyu
nyadarake aku karo Keagungan Sang Kholiq
lan arti urip saknyatane
Matur nuwun Ya Robb…
wis nyiptakake Banyu Terjun Madakaripura kang endah peni

Tentang taoefiq27

I'm only usual man
Pos ini dipublikasikan di Puisi dan tag . Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s